CONSTRUCȚII

CĂTĂLIN STĂNESCU

 

CONSTRUCȚII DE CALITATE LA PREȚURI MICI !

   Gard din plasă bordurată cu fundație și

gard din plasă bordurată cu pahare din beton

1.Planificare :  

    Planificați traseul gardului și, dacă este cazul, poziția porții. Stâlpii necesari pentru gard ar trebuie să fie la o distanță de 2,5 metri sau mai puțin. Marcați pe perete unde va începe gardul. Trasați de aici traseul gardului cu o sfoară pentru zidărie. Lăsați sfoara puțin mai lungă.

Apoi așezați echerul pentru construcții între casă și sfoară și aliniați-o în unghi drept față de peretele casei. La lungimea planificată, adăugați încă o bucată de sfoară, legați-o de un țăruș de delimitare și bateți țărușul în pământ.

 

2.Verificaţi dacă terenul este înclinat.

 

     Cea mai ușoară metodă de a verifica este     folosind un     furtun de nivel. Plasați furtunul transparent, umplut cu apă, de   la începutul până la capătul unei distanțe și curbați în sus   capetele. Nivelul apei este întotdeauna la aceeași înălțime la   ambele capete.Pornind de la aceste marcaje măsurați distanțele până la   sol și vedeți imediat dacă solul este înclinat și dacă trebuie să   ajustați gardul în funcție de teren.

 

3.Montarea porții

    Începeți cu poarta, în cazul acesta o poartă dublă. Asamblați poarta conform instrucțiunilor producătorului. Îmbinați cele două canaturi ale porții cu stâlpii porții cu balamale. Cilindrul profilat se pune doar la sfârșit în încuietoare. Așezați poarta montată în locul de montaj.

  

 

 

 

 

 

4.Înșurubați barele de conexiune

 

      Înșurubați barele de conexiune de părțile exterioare al stâlpilor porții de care vor fi montate ulterior elementele de gard.

 

 

 

 

5. Amplasarea porții :

 

   Aveți nevoie acum de două găuri de fundație, pentru amplasarea porții. Distanța dintre găuri este în funcție de distanța dintre stâlpii porții.

 

 

 

 6.Săparea și adâncime:

 

   Săpați-le la 40 cm x 40 cm. Adâncimea este de 80 cm.   Aceasta este adâncimea de îngheț obișnuită. Pentru siguranță, interesați-vă dacă adâncimea de îngheț din regiunea dumneavoastră este definită în mod diferit. Amplasați apoi sfoara cu jumătatea grosimii stâlpului la cantul exterior al porții. Astfel, veți putea să-l aliniați bine ulterior

 

 

 

 

7. Aplicarea stratului de pietriș in găuri

 

    În găurile pentru stâlpi puneți un strat de pietriș drenant cu o grosime de cca. 10 cm.

 

  

 

 

8.Introduceți primul stâlp

 

  Introduceți primul stâlp cu canatul porții în gaură și puneți sub poartă bucăți de lemn cu secțiune pătrată sau pene pentru construcție. Apoi aliniați poarta la sfoară cu nivela cu bulă de aer și fixați-o cu șipcile de lemn amplasate oblic .

 

 

 

 

9.Montați al doilea stâlp

 

Montați al doilea stâlp cu canatul porții în același mod. Prindeți canaturile între ele cu șipci de lemn, astfel încât să fie îmbinate stabil. Aliniați încă o dată poarta la sfoară și verificați totul cu nivela cu bulă de aer. Fixați și al doilea canat al porții cu șipci de lemn amplasate oblic.

 

10.Aplicarea Betonului 

 

Dacă poarta este montată corect, urmează betonul - cel mai bine beton uscat. Amestecați-l conform indicațiilor de pe ambalaj cu apă, mai degrabă puțin mai vâscos decât prea subțire, folosind un amestecător. Puneți apoi betonul în straturi în gaura pentru fundați și străpungeți din loc în loc cu o mistrie, pentru a elimina bulele de aer. Lăsați suficient loc deasupra betonului pentru pământ și iarbă. Verificați încă o dată poarta cu nivela cu bulă de aer și neteziți apoi suprafața de beton cu mistria. În timp ce se usucă betonul stâlpilor porții, puteți săpa celelalte găuri pentru stâlpi.

 

11.Montarea elementelor de gard

 

După ce betonul porții este întărit, continuați din interior cu primul element de gard. Îmbinați panourile metalice duble cu stâlpii gardului - pentru îmbinarea la colț, lăsați panourile să se suprapună. Înșurubați și strângeți contra plăcile.

 

 

 

 

12.Montarea panoul metalic

 

Apoi montați panoul metalic dublu cu stâlpul, aliniați-l la sfoară, amplasați-l la bara de îmbinare la stâlpul porții și verificați cu nivela cu bulă de aer.

 

 

 

 

13.Înșurubare

 

Înșurubați elementul corespondent barei de îmbinare cu bara de îmbinare de stâlpul porții, astfel încât panoul pentru gard să fie bine fixat între acestea. Primul element de gard este gata.

 

 

 

 

 

14.Montare stâlpilor cu contra plici la capătul din dreapta

 

Treceți acum la următorul element de gard: Montați un stâlp cu contra plăci la capătul din dreapta al panoului metalic dublu, astfel încât panoul să iasă puțin în afară - această parte formează colțul gardului cu primul element de gard. Cei doi stâlpi ai îmbinării de colț vor împărți ulterior o gaură pentru stâlp.

 

 

 

15.ÎmbinațiI provizorii

 

Îmbinați provizoriu al doilea stâlp al gardului în colțul din stânga cu panoul metalic dublu - pentru aceasta folosiți cel mai bine bride din plastic stabile.

 

 

 

 

 

16.Alinierea gardului

 

      Introduceți elementul din afară în găurile pentru stâlpi,     aliniați-l la sfoară și fixați-l cu două șipci de lemn. Cei doi stâlpi ai îmbinării de colț intră în aceeași gaură pentru stâlp. Îmbinați surplusul celor două panouri metalice duble cu două sau mai multe elemente de îmbinare de colț. Verificați încă o dată cele două elemente de gard cu nivela cu bulă de aer și strângeți apoi șuruburile elementelor de îmbinare de colț.

 

 

17.îmbinarea panourilor metalice cu cei doi stâlpi

 

Pregătiți următorul element de gard prin îmbinarea panourilor metalice cu cei doi stâlpi. Introduceți elementul de gard, din interior, în găurile pentru stâlpi. Montați acum panoul metalic dublu alăturat și înșurubați-l ușor cu distanțierul și contraplaca. Sprijiniți panoul la celălalt capăt cu două șipci.

 

 

 

 

 

18.Aliniați panoul cu nivela cu bulă de aer și strângeți apoi bine șuruburile la acest stâlp

 

Aliniați panoul cu nivela cu bulă de aer și strângeți apoi bine șuruburile la acest stâlp. Acum puteți îndepărta bridele din plastic de pe acest stâlp. Verificați încă o dată ca gardul să fie drept. Acum încă mai puteți corecta.

 

 

 

 

19.Măsurarea ultimului element de gard, panou metalic dublu

 

Treceți acum la ultimul element de gard înainte de peretele casei: Măsurați mai întâi cât de lung trebuie să fie ultimul element de gard, adică ultimul panou metalic dublu.

 

 

 

 

 

20.Transferați dimensiunea pe panou și fixați două șipci deasupra și dedesubtul liniei de intersecție. 

 

Transferați dimensiunea pe panou și fixați două șipci deasupra și dedesubtul liniei de intersecție. Acestea servesc drept orientare pentru polizorul unghiular. Tăiați cu polizorul unghiular panoul metalic dublu - la lucrul cu polizorul unghiular purtați întotdeauna ochelari de protecție!

 

 

 

 

 

21.Marginile tăiate

 

Marginile tăiate sunt acum descoperite. Pentru ca gardul să nu ruginească în aceste locuri, trebuie să acoperiți suprafețele de tăiere cu lac protector pentru metal și să lăsați apoi lacul să se usuce.

 

 

 

 

 

22.Montați ultimul stâlp de elementul scurtat

 

Montați ultimul stâlp de elementul scurtat, astfel încât să existe o distanță suficient de mare față de peretele casei. Astfel veți evita găuri în peretele casei. Săpați gaura pentru ultimul stâlp, introduceți în ea elementul de gard și aliniați-l. Acum îl puteți înșuruba. Gardul este montat. Acum puteți umple cu beton toate găurile de fundație. După ce betonul s-a uscat, se acoperă cu pământ și iarbă.

 

 

 

 

 

23.Sub poarta dublă se montează la mijloc încă un suport de prindere

 

Sub poarta dublă se montează la mijloc încă un suport de prindere. În acest scop, săpați o groapă adecvată lungimii suportului și fixați cele două suporturi de prindere cu două șipci de lemn. Închideți poarta și împingeți zăvorul porții în suport, pentru ca poziția să fie corectă. Apoi umpleți gaura cu beton. În încheiere, montați și cilindrul profilat în încuietoare. Gardul dumneavoastră este acum gata.